Jobbiga dagar.

.
Igår ringde Tobbe vårdcentralen eftersom Ronja då haft feber i 4 dagar. De tyckte att vi skulle åka till akuten eftersom hon bara fått i sig ungefär 1,5 deciliter vätska (ersättning och vatten). På akuten kollade barnläkaren henne (samma läkare som hon träffade på bb), öron, hals, lungor, mage... det togs en snabbsänka som dubblats sen i lördags men som ändå inte var särskilt hög (60-nånting) urinprov togs genom att klistra fast en påse mellan benen på henne. Vi åkte hem efter nån timme och skulle åka tillbaks idag för ännu ett urinprov. Igår kissade hon nästan på en gång när hon fått på sig påsen, men idag fick vi vänta och vänta och vänta....tillslut kom det iaf. Igår hade det visat på att vita blodkroppar fanns i kisset, men dett behöver inte betyda nåt, speciellt inte när det är en liten tjej man tar prov på genom att kissa i en påse...lätt att saker från "omgivningen" kommer med. Så på återbesöket idag fick vi veta att odlingen inte hade visat nåt men de ville ändå ta ett nytt prov, som inte heller visade nånting. Sänkan hade halverats igen, tempen låg på 38,7 och hon fick en supp ganska precis innan vi åkte hem igen, med rådet att hålla febern nere och försöka, försöka och försöka få i henne vätska. Hon har inte kräkts nåt sen i går..tror jag. Herregud så dagvild jag är. Natten till idag har hon skrikit ganska mycket, hon hade nog ont nånstans för efter en supp så somnade hon fint igen.

 Läkaren från akuten gav oss rådet att kombinera alvedon och ipren. Alvedon har fungerat dåligt, det har varit bättre med ipren. Men som i morse så hade hon 39,1 två timmar efter en ipren och det kändes väl inte så ok. Men iaf, läkaren sa att vi kunde ta alvedon var sjätte timme och ipren var sjätte timme, så att hon får i sig nåt var tredje timme. Det ska jag lägga på minnet till nästa gång, förhoppningsvis behöver hon inget mer feberdämpande för den här gången.

Nu ikväll har feber sjunkit till 36,3 så den sjönk rejält! I normala fall brukar hon ligga på 37,3 ungefär. Nu hoppas jag verkligen på att hon får vara frisk, feber i fem dagar kan ju knäcka vem som helst.

Skitungen har dock smittat mig med sin förkylning så jag tänkte däcka bredvid henne nu så jag kanske hinner sova 7 timmar inatt!

0 kommentarer:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top VILDUNGE.se. Theme ligneous by pure-essence.net. Hämtad från Blogghjälp | Bonussidan.