Framsteg.

image

Det börjar hända mycket med Ronjas utveckling nu. Igår märkte jag att hon gick ganska stadigt (när jag höll fast i henne såklart) och idag var hon ännu lite stadigare, och klarade att stå själv typ en sekund ;-) Hon verkar helst vilja slippa att jag håller i henne när hon ska gå... Hon har pekat på lampan med hela handen och sagt 'dä', inte bara till den lampan vi har i vardagsrummet som hon oftast tittar på utan också åt en lampa hos sin farmor och farfar. BM trodde ju att hon kommer börja prata tidigt eftersom hon 'pratar' så mycket nu, så vi får väl se. En riktig surris har hon blivit iaf och tonlägena har börjat likna vanligt prat mer och mer. Hittills har hon sagt mamma, pappa och tutte. Hon har ju kallat lampan för 'phh' men nu har hon inte sagt det på ett tag så det har väl på nåt sätt utvecklats till 'dä' :-P
På bilden ser ni en övre framtand som kikat fram, den andra har inte kommit fram så mycket än. 5 tänder har kommit, varav en kindtand, den har inte kommit fram så mycket men man ser två vita prickar vid kinden.
Hon har separationsångest deluxe och det är lite jobbigt när det kommer gnäll så fort någon lämnar rummet. Ibland kan den som bli kvar avleda henne, annat är det när man är ensam med henne :/
Hon är fortfarande ett litet matvrak även om det inte syns på henne. Hon har ju hittills fått burkmat men jag tror vi får börja med vanlig mat nu och se om hon kanske håller sig mätt lite längre.
Hon sover bra om nätterna och vaknar ibland en gång för lite käk, ofta innan vi hunnit somna så vi får som ändå sova hela nätter :-)

0 kommentarer:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top VILDUNGE.se. Theme ligneous by pure-essence.net. Hämtad från Blogghjälp | Bonussidan.