Sunderbyn.

Idag har jag och Ronja varit på Sunderby sjukhus för en koll. Läkaren på vc skickade iväg en remiss i fredags och redan i måndags ringde de från Barn och ville boka in en tid. Snabba ryck!


Vi hade tid 9.30 men fick vänta lite längre på att komma in, vilket inte gjorde oss nåt, vi hade ju inget bättre för oss :)


Väl inne hos läkaren, Kirsten, så gjordes en massa tester på Ronja. Alltså, för att se hur hon ligger till i utvecklingen. Det var nån slags reflextester för att se om hon tar emot sig om hon faller, om hon har reflexerna för att gå, för att gripa med händerna (som bör och hade försvunnit nu) och gripreflexerna i fötterna (som oftast är och för Ronja är de) fortfarande kvar. Det klämdes på huvudet och tittades i ögonen. Hon är ju hårig ovanför rumpan vilket i vissa fall kan tyda på någon förändring där under huden (kommer inte riktigt ihåg vad hon sa) men det var helt ok för Ronjas del. Läkaren lyssnade på hjärtat och Ronja sprattlade på som en galning, helt plötsligt blev hon stilla och rak som en pinne med händerna längs med sidorna. Hon kissade, haha, så himla sött att man ser så tydligt när hon kissar :)


Jag hade lyckats filma lite när hon fick ett ryck kvällen innan, så den filmen fick läkaren se och hon visade den för en neurolog. Båda tyckte att det verkade lite viljestyrt men hon ville ändå boka in en tid för eeg, för att vara på den säkra sidan. Så nu är det bara att vänta. Hon förberedde mig på att väntetiden säkert kan ta en månad och sen ska vi ju vänta på provsvaren också så det här kan ju ta tid...men men, inte så mkt att göra åt.


Den här var rolig!

0 kommentarer:

Leave a Comment

Back to Home Back to Top VILDUNGE.se. Theme ligneous by pure-essence.net. Hämtad från Blogghjälp | Bonussidan.